Olivia Jokinen

Olivia Jokinen, 24v – Kilpaurheilijasta valmentajaksi

Olen aina tykännyt urheilla ja varsinkin juosta. Aloitin kilpauinnin rinnalle yleisurheilun 10-vuotiaana. Valmentajani oli alusta asti Anne. Olen kilpaillut aina pääasiassa juoksulajeissa: juoksin kaikkia matkoja 60 metristä 1000 metriin, välillä aitojenkin kanssa. Lempimatkaksi muodostui kuitenkin 400m 16-vuotiaana.

Olen käynyt lasten ja nuorten yleisurheiluohjaajakurssit. Valmentamisen aloitin vuonna 2017. Sitä ennen olin vetänyt useampana kesänä yleisurheilukouluja ja erilaisia juoksukouluja. Tällä hetkellä opiskelen ensihoitajaksi ja opiskelujen ohella valmennan kahta nuorten kilparyhmää.

Pyrin tukemaan nuoria parhaani mukaan omien tavoitteiden saavuttamisessa niin urheilun saralla kuin elämässä yleisesti. Minulle on tärkeää, että treeneissä kaikki saavat olla omana itsenään. Kun ilmapiiri on positiivinen ja kannustava, se vie eteenpäin.

Pyrin koko ajan kehittymään valmentajana. Meidän seuramme konkarit Anne ja Riitta tukevat ja neuvovat aina kysyttäessä. Valmentajien välinen yhteistyö on korvaamattoman tärkeää!

Vahvuuteni valmentajana on oma kokemus kovasta treenaamisesta ja kilpailemisesta. Olen kilpaillut SM-tasolla, ja minulla on kaksi henkilökohtaista SM-mitalia: T14 800m pronssi ja N16 400m pronssi. Olin äärimmäisen kova jännittämään ihan pieniäkin kisoja. Koen, että oman kokemukseni kautta pystyn auttamaan ja tukemaan urheilijoita erilaisissa haastavissa tilanteissa, mm. jännitystilanteissa.

Matka urheilijasta valmentajaksi on ollut kasvattava. Urheilijoilta ja toisilta valmentajilta oppii koko ajan uutta. Valmentamisessa parasta on sen aitous ja palkitsevuus sekä ympärillä olevat ihmiset.

Ryhmien urheilijat kilpailevat hyvin eri lajeissa, joten treenaaminen on monipuolista ja sovellamme treeneissä jokaiselle sopivaa ohjelmaa, myös toiset harrastukset huomioidaan ohjelmassa. Mikäli kiinnostuit, ota rohkeasti Anneen yhteyttä.