Henriikka Könönen

Olen Henriikka Könönen, 26-vuotias Kuivasjärven Auran seuratyöntekijä. Toimistotöiden lisäksi valmennan poikien kilparyhmää, tyttöjen kilparyhmää, seiväskouluja, aikuisten yleisurheilukouluja ja olen Annen ryhmän apukätenä. Ohjaan lisäksi kuntosaliharjoituksia sekä pidän yritystunteja.

Koulutukseni on liikuntaneuvoja sekä olen käynyt useita seminaareja ja kursseja valmentamiseen liittyen. Opiskelen tällä hetkellä ammattikorkeakoulussa tradenomiksi. Aurassa olen ohjannut ensimmäiset urheilukouluryhmäni noin 12-vuotta sitten, ja tässä välissä työskentelin kuntosalilla yksilöohjausten, jumppaohjausten sekä asiakaspalvelun parissa. Siirryin Kuivasjärven Auran seuratyöntekijäksi keväällä 2022.

Yleisurheilu, ja Aura, ovat olleet elämässäni mukana ihan pienestä pitäen. Lopetin tavoitteellisen kilpaurheilun syksyllä 2022. Päälajini oli seiväshyppy, ja saavutin lajin parissa mm. 7 oman ikäluokan Suomen Mestaruutta, Kalevan Kisojen pronssimitalin sekä edustuspaikan U23 Euroopan Mestaruuskilpailuihin. Olen kilpaillut SM-tasolla myös aitajuoksussa, ja nuorempana tulikin kilpailtua/harjoiteltua monipuolisesti kaikkia yleisurheilun lajeja. Koen urheilu-urani erittäin hyvänä pohjana valmentamiselle, tieteellisen tiedon lisäksi. Olen erittäin kiinnostunut valmentamisesta, ja hankin aktiivisesti tietoa aiheesta. Käytän valmentamisessa apuna mentorointia, Anne Karvinen-Poutanen, Aulis Kairento sekä Uwe Könönen ovat minulle tärkeimmät henkilöt tällä puolella.

Minun vetämissä harjoituksissa tehdään tavoitteellisesti ja monipuolisesti, pitäen ohessa myös hauskaa. Minulle on tärkeää saada jokainen urheilija kehittymään omalla tasolla sekä viihtymään harjoituksissa. Yksi tavoitteeni on luoda harjoituksiin turvallinen ja positiivinen ilmapiiri, jossa saa aidosti olla oma itsensä. Mielestäni hyvä ryhmähenki ruokkii jokaista eteenpäin, ja siksi pidän sitä tärkeänä ominaisuutena ryhmissäni. Opetan paljon kehonkuuntelua, liikunnallisia elämäntapoja sekä olen tarkka suoritustekniikoista. Haluan innostaa ja motivoida urheilijoitani parhaisiin suorituksiin sekä hoksaamisiin harjoituksissa että kilpailuissa.

Haluan olla auttamassa nuoria urheilijapoluillaan parhaani mukaan, ja koen, että yksi vahvuuksiani on urheilijan ymmärtäminen.