Anna Kokko

Anna Kokko – Kilpaurheilija & Ohjaaja

Olen 19-vuotias yleisurheiluvalmentaja sekä urheilija. Olen harrastanut yleisurheilua koko ikäni Kuivasjärven Aurassa. Vuosien varrella olen kahlannut läpi kaikkia lajeja, joista omaksi päälajiksi on muodostunut kilpakävely. 15-vuotiaaksi kilpailin vielä monipuolisesti juoksu-, hyppy- ja kävelylajeja, ja vahvuuteni valmentamisessa on monipuolisuus.

Kävin lasten yleisurheiluohjaajakurssin vuonna 2018 ja olen siitä asti olen Auran urheilukouluja. Syksyllä 2022 aloitin valmentamaan Auran 9-12v kilparyhmää, kilpureita.

Ryhmässämme on ikäluokan Suomen kärki juoksijoiden ja -hyppääjien ohella kaiken tasoisia kilpailusta innostuneita lapsia. Osa lapsista käy harjoituksissa toisen lajin ohella ja osalle yleisurheilu on päälaji. Ryhmämme harjoittelee klo 18-19.30 maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin. Ryhmämme vahvuus on aina ollut yhteishenki ja toisten tsemppaaminen niin harjoituksissa kuin kilpailuissa. Ryhmämme valmentajien vahvuus on monipuolisuus, sillä ryhmän valmentajat omaavat monipuoliset taustat.

Minulle tärkeintä valmentamisessa on saada lapsille samanlainen positiivinen ja monipuolinen pohja urheiluun, jonka olen itse saanut seuramme kasvattina. Parasta on, kun näkee lapsissa saman ilon, jonka itse tunsi saman ikäisenä seurakavereiden kanssa harjoituksissa. Tärkeintä on, että jokainen kehittyy omalla tasollaan ja että kaikki lähtevät kotiin hymyssä suin.