Riitta Kallio-Kokko

Olen 55-vuotias 2 aikuisen lapsen äiti ja 2 lapsenlapsen mummu. Ammatiltani olen sairaanhoitaja, koulutettu hieroja ja kuntosaliohjaaja.

Kilpaurheilun aloitin itse 11-vuotiaana. Nuorena saavutin yli 20 SM-mitalia kestävyysjuoksussa; henkilökohtaisissa SM-kilpailuissa, SM-viesteissä ja maastojuoksujoukkueissa.

Sairaus pakotti lopettamaan kilpaurheilun 19-vuotiaana, mutta aloitin tavoitteellisen treenaamisen uudelleen 33-vuotiaana. Voitinkin 35-39-vuotiaiden

sarjassa 2 Euroopan mestaruutta 800 metrillä ja 1500 metrillä. Nuorena edustin Raahen Vesaa, mutta aikuisiällä edustamakseni seuraksi on vaihtunut Kuivasjärven Aura, ja tänne olen jäänyt.

 

Kestävyysjuoksuvalmentajana minulla on pitkä ura ja kokemus. 2000-luvuilla useampi urheilijani saavutti Suomen mestaruuksia ja SM-mitaleita keskimatkoilla,

(800-3000 metrillä), maastojuoksuissa ja maantiekympillä 14-19v-sarjoissa.  Parhaiten urheilijoistani tuolloin menestyivät (voittivat Suomen mestaruuksia) Toni Lempinen, Miika Eskuri, Johanna Halonen, Sanna Kallio-Kokko ja Piia Eskuri.

 

Olen toiminut ulkomaanleireillä hierojana ja nuorten maajoukkueen apuvalmentajana.

Välillä olin pois valmentajan hommista, mutta veri veti siihen uudelleen mukaan.

Tällä hetkellä valmennan Kuivasjärven Auran keskimatkan- ja kestävyysjuoksijoita. Tällä hetkellä valmennettavistani 17-vuotias Ronja Koskela on Suomen parhaimmistoa keskimatkoilla ja 400metrin aitajuoksussa. Ryhmässäni urheilee tyttöjä, poikia, naisia ja miehiä. Nuorimmat ryhmäläiseni ovat 14-vuotiaita.

 

Olet tervetullut mukaan, mikäli sinua kiinnostaa keskimatkat, kestävyys- tai estejuoksu. Syksyn ja talven aikana yhteistreenejä on pääsääntöisesti 2 kertaa viikossa. Korostan treenien monipuolisuutta ympäri vuoden (mm. vauhtikestävyys, lihaskunto, lihashuolto, juoksutekniikka, nopeus, peruskestävyys). Minulle on tärkeää, että ryhmässäni on hyvä ja iloinen henki. Kaikkia kannustetaan ja tuetaan tavoitteissaan. ????